Startsida

Aktuellt hos oss

Vi håller just nu på för fullt med att fixa det sista med inredningen på vår nya lilla mysiga klinik strax öster om Landvetter, precis bredvid Lines Hundskola. Där kommer vi till att börja med ha öppet en eftermiddag i veckan och kommer kunna ta emot era fyrbenta vänner för bl.a. vaccinationer, besiktningar, chipmärkningar och undersökningar som ex. koll av knölar, klåda och öroninflammationer. Tid till Landvetter Djurklinik bokar du via oss på Mölnlycke Djurklinik.

Ni vet väl om att vi utför röntgen till SKK även på Mölnlycke? Ring oss för att boka en tid som passar.

Vi har självklart öppet precis som vanligt med kvällsöppet tisdagar till 18. Tänk på att om du har bokat tid för operation så är det intagning kl 10 på tisdagar och övriga dagar är operationsintaget mellan 8-8.30.
Välkomna!

GDPR
P.g.a. den nya personuppgiftslagen så ber vi er alla djurägare som önskar att vi behåller era uppgifter i mer än 5 år, komma in till oss och skriva på ett samtycke till detta.

För våra bästa vänner

Välkommen till oss på Mölnlycke & Torslanda Djurklinik! Vi tar emot hundar, katter och smådjur och hjälper till med kirurgisk och medicinsk vård. Vi har kompetent personal och kan erbjuda en fullständigt utrustad veterinärmedicinsk klinik med laboratorium, digitalröntgen, kirurgi och kostrådgivning.

Vi på Mölnlycke Djurklinik har alla ett stort intresse för djur, djurvård och även för människor. Vi mår bra om våra djur mår bra. Ett vänligt och välkomnande bemötande av både två- och fyrbenta besökare är av stor vikt för oss.

Vi har lunchstängt 12.30-13.30 måndag-torsdag.

Priser
Det är ofta svårt att ge en exakt prisuppgift då många undersökningar/behandlingar är helt beroende på typ av utredning samt vad som bör göras. Om ni önskar, ger vi er naturligtvis ett kostnadsförslag och en löpande prisuppgift.

Priser på våra vanligt förekommande behandlingar/åtgärder.

Grundavgift
Enkelt besök 655 kr

Vaccination
Hund, Nobivac Dhppi/Pi 440 kr
Katt, Nobivac Tricat/Ducat  410 kr
Rabies, Nobivac Rabies eller Merial Rabisin 480 kr
Leptospiros, Nobivac L4  480 kr
Vid vaccination av rabies/leptospiros ihop med den årliga vaccinationen ges en rabatt på 50 kr.
Vaccination per valp/kattunge, hel kull  230 kr
Vaccination och chip per valp/kattunge, hel kull 505 kr
Kanin, Myxo-RHD Gulsot I + kaninpest  450 kr
Kanin, Filavac gulsot typ I+II  630 kr

I samband med vaccination gör vi alltid en enklare allmänundersökning som utförs av en veterinär eller en erfaren legitimerad djursjukskötare. Har ni något specifikt bekymmer som ni undrar över, vänligen boka en tid till veterinär så vi med säkerhet hinner hjälpa er med en utförligare undersökning.

Besiktning
Hund  540 kr
Katt  500 kr
Besiktning per valp/kattunge, hel kull  225 kr
Besiktning, chip och vaccination per valp/kattunge, hel kull 715 kr
Besiktning vårdhund inkl utökad rörelsekontroll  600 kr

Röntgen

Besiktning
Hund  540 kr
Katt  500 kr
Besiktning per valp/kattunge, hel kull  225 kr
Besiktning, chip och vaccination per valp/kattunge, hel kull 715 kr
Besiktning vårdhund inkl utökad rörelsekontroll  600 kr

Röntgen
SKK-röntgen HD, höftleder 1502 kr
SKK-röntgen HD/ED, höftleder och armbågar  1692 kr
SKK-röntgen HD/ED/Knä, Höftleder, armbågar och knä 2251 kr
Paketpris inkl sedering och avgift för avläsning SKK

Inför resan
Pass  567 kr
Avmaskningsintyg ex Norge, England  200 kr
exkl medicin.

ID-märkning
Chipmärkning 480 kr
Chip per valp/kattunge, hel kull  280 kr
Örontatuering i samband med operation  200 kr

Vi ombesörjer att ditt djur blir registrerat i SKK eller SVERAK efter ID-märkning.

Kastrering katt
Honkatt  1500 kr
Hankatt  700 kr

Kastrering hund
Hane <15 kg  4100  kr
Hane >15 kg  4400 kr

Kastrering kanin
Hankanin  950 kr

Kemisk kastrering
Suprelorinchip 6 månader 2465 kr
Suprelorinchip 12 månader  4597 kr
Vid kemisk kastrering av mindre hundar bör man räkna med att effekten kvarstår längre än angivet. Ofta märks effekten efter ca 6 veckor på halvårschipet och efter ca 12 veckor på 1 års-chipet. De första 3-4 veckorna efter chipning kan hanhundsbeteendet förstärkas för att sedan upphöra helt.

Tandstensborttagning
Katt 1862 kr
Hund 2410 kr
Priserna är paketpriser och inkluderar fullständig narkos med intuberad patient för att undvika bakterier ned i luftvägarna. Vi utför professionell tandstensborttagning med ultraljud och putsning.
Vi gör i samband med narkosen en fullständig klinisk undersökning och mäter eventuella tandfickor som kan vara tecken på parodontit.

Vid hämtning går vi igenom eventuella fynd och om någon tand behöver dras bokas tandoperation in vid ett senare tillfälle såvida det inte rör sig om enstaka enkla incisiver. Detta för att djuret inte skall behöva ligga för länge i narkos men även för att djurägaren inte skall behöva bli överraskad med ett telefonsamtal som kräver snabba beslut medan djuret är sövt.
Vi rekommenderar att ett preoperativt blodprov tas innan narkos om djuret är över 7 år eller om djuret har en tidigare sjukdomshistorik. Blodprovet Pre-anestetic är rabatterat och kostar i samband med operation 975 kr.